|
Post by Enji on Sept 27, 2008 20:15:58 GMT 1
Huu...visszatértem conróól:D Nagyon poén volt XD Vettem táskáát x) Hát jah...fõleg, hogy Budapestrõl nem is indul járat japánba..XD szal ki kéne menned pl londonba :S Hát a japán suli...ezt még én sem tudom :S a doramákban télleg minden tök laza stb, de végülis az lehet, hogy csak anime-manga sajátosságXD. Megírják, h milyen jó lenne, ha ilyen lenne avgy vmi hasonló Én sem hordok nagyon szoknyát, de a VK-s egyenrzuhát elfogadnám Hát jó lenne egy idõpont, mer em biuztos, h el tudok menni XD
|
|
|
Post by sanako on Sept 27, 2008 20:55:29 GMT 1
Biztos jó volt a con. ^^ Milyen táskát vettél? Mármint, hogy néz ki? Hát a mangák, animék, doramák egy eléggé képzeletbeli világban játszódnak. Szóval szerintem a suli is egy idealizált iskolai életet mutat be... De aztán ki tudja. Ez iskolánként mindig változó szokott lenni szerintem. Még mindig nem tudok időpontot, eléggé jövőbeli dolog ez még... De, ha már odajutunk, hogy na most abban az időpontban oda fogunk menni, akkor rögtön szólok. Egyelőre csak megemlítettem, hogy lesz majd. ^^
|
|
|
Post by deer on Sept 28, 2008 18:05:11 GMT 1
Akkor átjöttem ide. Szóval a Hős még nincs meg, de majd beszerzem. A The Road Home meg nektek lányoknak biztosan tetszene. Az, hogy milyen a japán iskolai élet, nem tudom, csak azt, hogy keményen kell tanulni, viszont tuti, hogy vannak egyenruhák (sajnos nálunk nincs, pedig ennek van értelme, erősíti a tanulók kötődését az adott sulihoz). Amikor még általános iskolába jártam - jó régen - akkor nylon kék köpeny volt a kötelező viselet az utcai ruha felett, azt viszont alig vártuk, hogy levegyük. Ismerek egy japán lányt, csak ő már főiskolás és Németországban tanul, de majd egyszer rákérdezek. Csak néha elég ritkán érintkezünk egymással.
|
|
|
Post by deer on Sept 28, 2008 18:10:20 GMT 1
Már megértettem a nagy írásjelek logikáját. Több kis jel, jobbról-balra, fentről-lefelé írva. Nekünk krix-kraxnak tűnik persze.
|
|
|
Post by sanako on Sept 28, 2008 20:05:07 GMT 1
Ha már így belemélyültünk az egyenruhákba, akkor nekem a 14 Sai no Haha-s szürke egyenruha a kedvencem. Nem tudom láttátok-e azt a doramát, de abban ilyen szürke egyenruha van piros masnival. Egy olyat szívesen hordanék. Sajnos Magyarországon nem divat az egyenruha, csak egy-két suliban van egyen nyakkendő, de az is elég ritka. Viszont igazad van Deer, mert tényleg jobban erősíti a kötődést a sulihoz.
Amúgy milyen nagy írásjelekre gondolsz? Mert ugye a japánoknál háromféle van: a hiragana, a katakana és a kanji.
|
|
|
Post by sanako on Sept 28, 2008 20:06:02 GMT 1
Ja amúgy a Hős az nekem sincs meg, de láttam Tv-ben.
|
|
|
Post by deer on Sept 29, 2008 18:36:27 GMT 1
Szerintem kanjira gondolok, de az is több pici jel összessége.
|
|
|
Post by deer on Sept 29, 2008 18:36:59 GMT 1
Battle Royalt látta valaki?
|
|
|
Post by sanako on Sept 29, 2008 18:55:50 GMT 1
Hát egy jel az egy szótagnak felel meg (általában, de vannak ugye magánhangzók, azt hiszem azokat is egy jel jelöli külön külön). De mindegy, nem igazán értek hozzá. A Battle Royalt láttam. Szeretném megnézni a második részét is, de egyelőre még nem jött össze.
|
|
|
Post by sanako on Sept 30, 2008 17:54:56 GMT 1
BOLDOG SZÜLINAPOT ENJI!!!! ^^(tudom, hogy nem nagy ajándék, de gondoltam örülnél neki ^^ Shida Mirai van rajta, a Seigi no Mikatából :-)
|
|
|
Post by deer on Sept 30, 2008 18:25:43 GMT 1
|
|
|
Post by sanako on Sept 30, 2008 19:38:08 GMT 1
Köszi a linket. A tartalma alapján jó filmnek tűnik, bár egy kicsit a csöpögősebb fajtából. Mindegy, remélem tudok rá időt szakítani. ^^ Hát a Battle Royal 2 lehet, hogy nem olyan jó, mint az első része, de attól még érdekel. Majd ezt is meg szeretném nézni. Remélem lesz ezekre időm, mert jelenleg nem igen van szabad időm. Fordításokra se, pedig kéne már haladni a projectekkel.
|
|
|
Post by deer on Oct 1, 2008 18:36:54 GMT 1
|
|
|
Post by deer on Oct 1, 2008 18:41:25 GMT 1
|
|
|
Post by deer on Oct 1, 2008 18:42:16 GMT 1