|
Post by deer on Oct 1, 2008 18:45:20 GMT 1
|
|
|
Post by deer on Oct 1, 2008 18:50:48 GMT 1
|
|
|
Post by sanako on Oct 1, 2008 19:38:39 GMT 1
Köszi a linkeket. Nekem az egyik kedvenc japán filmem a Daremo Shiranai, Magyarországon Anyátlanok címmel adták ki dvd-n. www.cspv.hu/cspv_film/_info.html?film_id=03695Anyátlanok Daremo Shiranai (Japán - 2004) Műfaj: dráma Rendezte: Hirokazu Koreeda
|
|
|
Post by deer on Oct 1, 2008 19:49:23 GMT 1
Na ezt én a tv-ben láttam. Szomorú film, pláne, hogy az alapja a valóságon alapszik.
|
|
|
Post by deer on Oct 1, 2008 19:52:14 GMT 1
Nálatok amúgy hogyan kezdődött ez az egész dorama dolog? sanako: mi az aktuális projekt, amin dolgozol?
|
|
|
Post by sanako on Oct 1, 2008 19:53:25 GMT 1
Hát én azt olvastam, hogy az igaz történetből írtak egy könyvet, és a könyvet filmesítették meg. Szóval ez már valamelyest át van dolgozva szerintem. Persze az alap sztori az igaz, és ez elég szomorú. Szinte hihetetlen, hogy vannak olyan emberek a Földön, akik képesek magukra hagyni a saját gyerekeiket.
|
|
|
Post by deer on Oct 2, 2008 19:58:41 GMT 1
Eredetileg a valós esemény a 80-as évek végén történt meg. Ott a kislányt a nagyobbik fiú barátja ölte meg, de együtt földelték el valahol. A gyerekek nem voltak nyilvántartásba véve sem. Nehéz ezt megmagyarázni, nem is lehet. Animéket, mangákat nézel/olvasol?
|
|
|
Post by sanako on Oct 2, 2008 20:20:35 GMT 1
Bocsi, de elírtunk egymás mellett. Mármint a "nálatok, hogy kezdődött ez a doramás dolog" hozzászólást nem is láttam, csak miután megírtam a sajátom. Na szóval. Nálam minden az animékkel kezdődött, unokanővérem vezetett be Ázsia világába. ^^ Aztán ő is szélesítette ki ezt a doramákkal. Az első dorama, amit láttam az a Hana Yori Dango volt, ami nagy sikere miatt egy két évaddal büszkélkedhető sorozat, sőt idén nyáron bemutatták a Hana Yori Dango Final-t a japán mozik, ami egy két órás Hong Kongban Las Vegasban és Japánban forgatott film. A legtöbb dorama ugye a népszerűbb mangákat dolgozza fel. A Hana Yori Dangot amúgy a tajvaniak is megcsinálták, ott Meteor Garden címen futott. A tajvaniak is csinálták két évadot a nagy sikere miatt. Idén decemberben a koreai Hana Yori Dangot nézhetjük majd meg, ugyanis ők is fel akarják dolgozni. Szóval először volt a tajvani aztán a japán, most pedig a koreai Hana Yori Dango. Amúgy a doramákban azt tetszett meg igazán, hogy mindegyik más és más. Nem úgy, mint az amerikai filmek, amik annyira kiszámíthatóak, és sablonosak. Plusz az eredeti történetekhez hozzájár Japán, Korea, és Tajvan számunkra elbűvölő világa is. ^^ Szóval ezért szeretem őket. Animéket régebben néztem, mangákra pedig ritkán van már időm. Ha nagyon megtetszik egy dorama, akkor gyakran elolvasom a mangáját is. ^^
|
|
|
Post by deer on Oct 3, 2008 16:56:21 GMT 1
Nálam meg pont a mangákkal kezdődött, kb. 8-9 éve, egész pontosan a manga.hu oldallal. Már nem tudom hogyan keveredtem oda, de emlékszem, hogy még betárcsázós modemes netem volt csak. Szerencsére az oldal szerkesztője rendes volt és az addigi animéket elküldte CD-n nekem. + CD-nyi anyag volt. Talán első mangán a Battle Angel Alita volt, nagyon tetszett. Utána jött a többi. Romantikus drámából az I"s és a Video Girl AI lett a kedvenc, de már annyit olvastam, hogy nehéz lenne felsorolni az összest. Nem igazán érdekel, hogy shoujo, krimi, horror vagy milyen, ha tetszik elolvasom. Sok évvel később, az ADSL korszak kezdetén ismerkedtem meg az anime sorozatokkal (bár láttam előtte pár animét, rájuk nem emlékszem már, Dragonball pl. kimaradt). Anime sorozatból az Ah megamisama volt az első és máig az egyik kedvencem az Animestars gondozásában. Sajnos az Animestars fordítói részlege megszűnt, így a 2. évadból csak 4 rész készült el, nem is beszélve a többi félbemaradt projektről. Ezután jött még számos, pl. Neon Genesis Evangelion, Elfen Lied, Azumanga Daioh, stb. Közben az Animeaddict valamennyire átvette az Animestars szerepét, sajnos a félbemaradt sorozatok ott sem folytatódtak. Majd eljött 2008 szeptembere, amikor is manga képregények keresgélése közben felfedeztem a Dorama Heaven oldalt és vele a dorámákat, köztük a Life-ot.
|
|
|
Post by sanako on Oct 3, 2008 17:50:39 GMT 1
Én annyira nem merültem bele az animék világába. Kb olyan 5-6 éve szeretem a mangákat, animéket, a doramákat pedig 2-3 éve. (de ezek lehet pontatlanok egy kicsit, mert nem igazán emlékszem, hogy mikor lettem nagy rajongójuk) Nálam amúgy a legelső anime a Sailor Moon és a Dragon Ball volt, de amint azok véget értek a tv-be abba maradt a lelkesedésem (nem volt miért), meg ugye akkor még elég kicsit voltam. Aztán unokatestvéremnél néztünk rendszeresen animéket, így hamar "rájuk szoktam". Főleg Watase Yuu és Miyazaki Hayao műveit szeretem, mint például: Fushigi Yuugi, Ayashi no Ceres, Vándorló Palota, Chihiro szellemországban, Totoro. Örülök, hogy idetévedtél és megismerted a doramákat is. ^^ Amúgy eddig, hogy tetszenek?
|
|
|
Post by sanako on Oct 3, 2008 17:52:40 GMT 1
Ja annyit még hozzátennék, hogy az animeaddicts az unokabátyám oldala. ^^ Ő már nagyon régóta rajongója az ilyesmiknek. A Mondo magyar animés újságba is ír cikkeket. Bár szerintem az animestars sokkal tartalmasabb, szóval inkább azt szoktam megvenni.
|
|
|
Post by deer on Oct 3, 2008 19:42:42 GMT 1
Szóval egy család kezében futnak össze a szálak. Watase Yuu főleg csajmangákat csinál, de az Ayashi no Ceres bejövős volt. Miyazaki Hayao filmjei meg a klasszikusok közé tartozik. Nekem meg van tőle a Nauszika - A szél harcosai, a Laputa - Az égi palota + Chihiro + Vándorló palota. MM-ban vettem őket, mert hülye azért nem vagyok. Amúgy édesanyám rajzfilm rajongó, tehát klasszikus rajzfilmektől az anime mesékig minden érdekli. Mangák közül továbbra is ajánlom Katsura Masakazu munkáit. I"s letöltés: www.manga.hu/index.php?id=33&content=forditasVideo Girl AI letöltés: vgai.animehq.hu/manga.htmSzép rajzok jellemzik őket. Amikor én annyi idős voltam mint te, még net sem volt, bár már PC-n tanultuk a számtechet. Jajj, de rég volt. Azt hiszem pont fele annyi vagy, mint én.
|
|
|
Post by deer on Oct 3, 2008 19:45:50 GMT 1
A dorámákról még nem tudok nyilatkozni, a Life tetszett, de mást még nem láttam. Illetve megnéztem a Hellgirl első epizódját, mondjuk az anime jobban meg volt csinálva, de amikor mondja, hogy "Akarod látni, milyen a halál?", abba mindig beleborzongok. Most egy konkurens oldalról a Nana Live Action filmet szedem le, kíváncsi vagyok milyen.
|
|
|
Post by sanako on Oct 3, 2008 21:29:53 GMT 1
A Nana Movie jó... Vagy hát az első része. A másodikban részében lecserélnek pár fontosabb szereplőt, szóval nekem az nagyon nem tetszett. De az elsőt csak ajánlani tudom, mert az tényleg tök jó. ^^
|
|
|
Post by Enji on Oct 4, 2008 12:26:27 GMT 1
Nah~~Visszatérteeem^^ bah, ez az osztály kirándulás féleség eléggé lefárasztott^^" Köszi a képet amit csináltál Sanako, nagyon tetszik^^ El is mentettem olyan jó~ sztem kinyomtatom xP Látom új taggal bõvült a fórum^^ üdv deer és köszi neked is Rólad még alig tudok vmit, mesélsz magadról? :3
|
|