|
Post by sanako on Aug 1, 2008 10:41:34 GMT 1
Itt nyugodtan, bármiről beszélgethettek.
|
|
|
Post by sanako on Aug 4, 2008 14:44:22 GMT 1
Na jó mi lenne, ha először mindenki bemutatkozna egy kicsit? (kedvenc dorama/anime/manga, vagy egyéb szabaidős tevékenységek) A terjedelme lényegtelen, csak annyit írj magadról, amennyit tudsz és amennyit szeretnél. Kezdem akkor én. Szóval egy 15 éves lány vagyok, aki jövőre zeneiskolába fog járni. Magánének tanszakos leszek, mivel imádok énekelni. Mellette még zongorázni tanulok, amit szintén szeretek. A doramák világába az unokanővérem mutatta meg az utat. Az első sorozat, amit láttam az a Hana Yori Dango volt, ami máig nagy kedvencem. Azt követte még rengeteg dorama... Nem csak japán, hanem koreai, és tajvani sorozatokat is nézek. Kedvenc koreai sorozatom a Coffe Prince, a kedvenc tajvani sorozatom pedig a Devil Beside You. Körülbelül egy éve rajonghattam a doramákért, amikor kitaláltam, hogy én is szeretnék fordítani. ^^ Az első projectem a Hanazakari no Kimitachi e volt, de mivel rajtam kívül még ketten fordították, úgy döntöttem, hogy leállok vele. Utána történt egy-két személyes ügy, de most nyáron úgy döntöttünk újra neki állunk és fordítunk. Azért a Life című doramát választottam, mert egyrészt az egyik kedvencem, másrészt eléggé pörögnek benne az események, szóval fordítani sem unalmas. A fordításon és doramázáson kívül szeretek játszani a macskámmal, olvasni, lógni a barátaimmal, és lustálkodni.
|
|
|
Post by mole on Aug 8, 2008 22:03:10 GMT 1
Hello, én is jelentkezem Talán egyeseknek ismerős lehetek csak így a nickem alapján, mivel én kezdtem el még korábban a Kurosagi c. dorama fordítását, de aztán némi balszerencse, de főleg a kellő lelkesedés hiánya miatt felhagytam vele. Egyelőre most keresem a megfelelő projectet, amit egész biztosan végigfordítanék, volt már néhány jelölt, de azért nem szeretném elhamarkodni. Most a legesélyesebbnek egy szeptemberben induló Nishikido Ryo-dorama tűnik, aminek sajnos a sztorijáról még nem sokat tudni. De nagyon sok függ majd még attól is, hogy meg tudom-e oldani a suli mellett a rendszeres fordítást, mert a kéthavonta egy rész átlag senkinek sem jó Nah és ha már itt be is kéne mutatkozni, akkor néhány személyes infó: Bálintnak hívnak, 16 múltam, sokféle sportot szeretek, de inkább csak a tv-ben követem nyomon őket, én magam nem vagyok egy túlzottan sportos típus, néha a haverokkal egy kis foci, aztán ennyi. Ezen kívül a póker érdekel még nagyon, amivel később esetleg komolyabban is szeretnék foglalkozni. Aztán szeretek olvasni, zenét hallgatni stb., szóval az ilyen sablonhobbik. A doramákról először Sanako-tól hallottam (örök hála , aki a volt osztálytársam. Ő írta ki nekem folyamatosan a sorozatokat dvd-re, először a HanaKimit, ami nagyon jó volt kezdésnek, egyből megszerettem ezt a világot. Azóta már túl vagyok néhány doramán, kifejezett kedvencem nincs, amik jobban megfogtak: 1 litre of tears, Nobuta, Last friends, One pound gospel, meg asszem a Maou-ból és a Life-ból is lesz valami Kb. ennyi Jah és akkor azt még hozzáteszem, aki erre jár, és érez némi késztetést, az írjon, legyen ebből egy kis közösség, ne csak feliratgyár. Az nekünk is jobb
|
|
|
Post by nozomi on Aug 9, 2008 14:00:14 GMT 1
Hahó, én Nozomi vagyok, 23 éve boldogítom a világot. Sanako és Vacsabi a húgom és öcsém, Bálintot is ismerem. Kicsit belterjes világ ez, mint a doramáké. :-) Én Sanako-tól ismertem meg a doramákat, de nem tudok sokat felsorolni, amit végig is néztem volna, mert a kettőnk közös dorama nézése abból áll, hogy ő lelkendezve leültet a gép elé, megnézek egy részt egy sorozatból, majd másnap egy másik sorozatot mutat. Láttam pár részt a One pound gospel-ből, a Hotaru no Hikari-ból, a HanaKimi-ből, a Coffee Prince-ből, a Smiling Pastából és még egy párból, felsorolni is sok. A 1 litre of tears-t, a Gokusen 3-at és a Zettai Kareshit sikerült végignézni kissé csapongó húgom mellett, emellett van pár folyamatban levő sorozat is. Elvileg a Hokabent és az Osent én fogom fordítani, aztán meglátjuk, lesz-e időm rá. Vacsabi, most te jössz...
|
|
|
Post by nozomi on Aug 9, 2008 14:09:46 GMT 1
A rendszer Vacsabi hibájából, kissé furcsa... Ugyanis Zettai Karenuts nincs, csak Zettai Kareshi, csak ezt valami miatt nem tudom beírni.
|
|
|
Post by vacsabi on Aug 9, 2008 16:10:52 GMT 1
Na én már az elején megmondtam, hogy hülyeségnek tartom ezt a bemutatkozósdit -.- mert ahogy bölcs mole megfogalmazta, van ez a "felirat-gyár" dolog, értitek. mikor még a legelején elindítottuk ezt az egész fordítgatós dolgot, a hanakimivel, meg a kurosagival fő projectként, igazándiból végig azon güriztünk, hogy valamiképpen titeket felhasználókat, olvasókat, vagy csak eltévedt látogatókat is, valamiképpen bevonjunk a dorama heaven társaságába. ha jól emlékszem, az akkori fórumunkon két regisztrált felhasználó volt rajtunk kívül (hálás vagyunk a támogatásotokért^^), ami sajnos nem túl sok-.- és ahogy látom mostse változik túlzottan ez a dolog. vagy nincs akkora kereslet a doramákra, vagy az oldalunkat ismerik kevesen (amit kétlek, mert az elmúlt 9 napban 440 látogatónk volt, ami nem rossz:P), vagy, amit már inkább elhiszek, a magyar emberek túl passzívak szociális tekintetben^^. ne értse félre senki, nem akarom megbántani a látogatókat (márha a feliratok letöltése után, bárki is átnézeget a fórumba, és elolvassa, amit írunk...), inkább csak a figyelmeteket akarjuk felhívni rá, hogy van ám fórumunk, és tessék bátran regelni, írni, ami tetszik, mert nekünk ez az elsődleges, összefogni valamiképp hazánk dorama néző társaságát^^ csak ennyit akartam írni
u.i.: a fórum működéséért a felelőséget nem vállalom, amennyiben bárki furcsaságokat tapasztal (gondolok itt arra, hogy a fórum néha makacskodik, és a kareshit szórakozásból átírja karenutsra...), csak önmagát okolhatja....^^
|
|
|
Post by vacsabi on Aug 9, 2008 16:20:42 GMT 1
ez hihetetlenxD titkon végig nozomi tapasztalantlanságát okoltam a hibás gépelésért, de megmagyarázhatatlan okokból a kareshi szót nem lehet leírni elsőre helyesen, sőt javítani sem lehet... meglátjuk most sikerül-e...
|
|
|
Post by vacsabi on Aug 9, 2008 16:23:02 GMT 1
kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi kareshi
|
|
|
Post by vacsabi on Aug 9, 2008 16:23:46 GMT 1
érdekes... felettébb érdekes...-.-
|
|
|
Post by Enji on Aug 15, 2008 16:28:24 GMT 1
Konnichiwa minna! Enji vagyok, most szeptemberben leszek 17^^. Nagyjábol 1 éve lettem dorama fan, a Hana Yori Dango volt az elsõ doramám(Jun-chan, yeey v^^v). Nemsokkal ezután feldezedtem a magyar doramás fansubbokat és csatlakoztam is az egyikhez. Én vagyok a Haniko's FS egyik fordítója x) (Jelenlegi projectjeim: Stand Up! és Boku to Kanojo no XXX). Doramák terén nem vagyok válogatós, mindent megnézek, amihez van felirat =3. Amit érdemes rólam tudni: 1. gépfüggõ vagyok XD, szal szinte mindeig megtaláltok msnen (ja igen, aki akar felvehet ^^V) 2. imádom a vámpírokat és egyébb természetfeletti dolgokat (vampire host, yeeXD) 3. néha annyira lefárasztom az emebreket, h megállnak a növésbenXD...azért persze csak képletesen(vagy hogy...) 4. néha csomó mindent elgépelek...XD ezt nézzétek el nekem 5. ööm, most valahogy nem jut eszembe semmi több, majd legközelebb... x3
|
|
|
Post by Enji on Aug 15, 2008 16:30:45 GMT 1
nyuuu....poén lenne ha ez a fórum is olyan Densha Otoko félébe váltna át XD ***közérdekü közleményünket hallották.*** ~köszönjük emese...~XD
|
|
|
Post by sanako on Aug 15, 2008 16:58:05 GMT 1
Nekem is a Hana Yori Dango volt az első doramám. xD Alig várom, hogy kiadják a 2008-as Hana Yori Dango filmet... Mondjuk csak júliusban kezdték vetíteni a mozik Japánban, szóval még várni kell, hogy legyen elfogadható minőség a neten. Jó tudni amúgy, hogy te is fordítasz. A Stand Up!-ot még régebben láttam, de a Boku to Kanojo no-t még nem, szóval azt hiszem ideje lesz megnézni. ^^ Hol tartasz benne amúgy? A Vampire Host-ot én is láttam már, és szintén nagy fanja vagyok. xD Ha jól tudom az a projectjeitek közt van. Tuti leszedem majd az egészet, ha végeztetek vele. Densha Otokot viszont sajna nem láttam. De majd sort kerítek rá. Amúgy miről szól? ^^
|
|
|
Post by Enji on Aug 15, 2008 17:17:41 GMT 1
Stand Up most szünetel szeptemberig, Andy csak akkor tudja majd idõzíteni. MOst a BokuKano-t fordítgatom, már a 3. rész 5%a megvan. csak Lustaság-san midnig itt ül melettem...XD és meleg is van, szal lassan jár az agyam. Viszonylag hamar lefordítom az egészet, hiszen csak 7 részes, és azok is csak 17-19 percesek^^ Vampire Hostban a srác ruháit fanolom, meg amugy mindnét...XD tök poén egy sorozat, csak ez is szeptemberig szünetel....Andy-channak melóznia kell Densha Otokoban van egy srác( egy otaku:D) aki vonatbaleset során megismerkedett egy lánnyal, akibe bele is szeret és otthon egy fórumon kér tanácsokat h hogy ismerje meg a lányt, elsõ randi stb. A végére már az egész város ismeri a fórumot...szal nem vagyok egy jó ismertetõ mesélõ, a Dorama Sukin fenn van. Felirat is van hozzá végig, nézd meg, tök jó^^ Arra inspirált engem, h csináltassak egy új frizuát... XD...
|
|
|
Post by sanako on Aug 15, 2008 18:44:41 GMT 1
Köszi az ismertető. Biztos megnézem majd, mert jónak tűnik. A Vampire Host tényleg tök poén. xD Ami gagyi volt benne, az a srác átváltozása szerintem. Meg nem tetszett a történet vége se, de minden mást imádtam benne. Amúgy aki a vámpír srácot játszotta, az szerepelt a Gokusen3-ban, mint rossz fiú... xD És tök vicces volt, mert nem a külsejéről, hanem a hangjáról ismertem meg. Mert a Gokusen 3-ban fekete haja van, meg tökre lefogyott, vagy hát olyan más a fejének az alakja. xD Szóval tökre máshogy néz ki... A BokuKano-t is elkezdem majd nézni akkor. ^^ (már megint rám jött a túlzott dorama mánia... ilyenkor egyszerre nem tom hány sorozatot nézek... ) Amúgy van kedvenc doramád? Ha tőlem ezt megkérdezik, akkor mindig azt mondom, amit jelenleg nézek, de csak azért, mert úgy sem tudnék dönteni. xD Az összeset, amit eddig láttam imádom... Azért nézem őket...
|
|
|
Post by Enji on Aug 15, 2008 19:24:17 GMT 1
Én még sak 3 rész láttam Vampire Hostból, magyarul nézem X3, az angolhoz gondolkodni kell meg szótárazni..XD Az átváltozása télleg gáz, de tök ari borzos hajjal:D Majd megnézek a Gokusent is, az 1et láttam angolulXD, de majd megnézem mindegyik szériát, amint lesz rá idõm, és türelmem tölteni..XD Haniko csinálja az idõzítést hozzá(mivel én nem tom hogy kellXD). Elvileg nyaralás után gyorsan megcsinálja. Naja, velem is így van kedvenc sorozatok terén, mindegyiket imádom ^^. Nem tudok közülük választani, de a kóreai doramákbol a Kim Sam Soon volt az egyik nagy kedvencem, nagyon ott van...XD Valahogy emlékeztet önmagamra a csaj, én is ilyen arrogáns vagyok néha
|
|