|
Post by sanako on Aug 15, 2008 20:01:51 GMT 1
Jajj, a Kim Sam Soont én is imádom. Kicsit hasonlít a Bridget Jones-ra szerintem, de annál sokkal jobb. Mondjuk, ha a Sekai fansub nem csinál hozzá magyar feliratot, akkor lehet nem is nézem meg soha, mert nem nagyon hallottam róla. Akkor figyeltem fel rá, amikor nézegettem a Sekai projectjeit, és hát rögtön le is töltöttem az első részt. Aztán sorra a többit. xD Hát majd, ha kész lesz az időzítés és felkerül majd az oldalatokra videó, akkor majd megnézem. Ha már van lehetőség magyar felirattal nézni, akkor bármennyit várok rá. Borzos hajjal tényleg ari volt Souo (így hívták, ugye? xD). Amúgy én is azt vártam, hogy hátha lesz több magyar felirat hozzá, de egy hét után feladtam, és megkerestem online. xD A Gokusennel nekem szerencsém volt, mert az első évadot átmásolta nekem unkanővérem. A második évadot ugyan én töltöttem, de valahogy kibírtam, mert nem jöttek olyan lassan. A harmadik évad részei meg gyorsan jöttek, mert amint elérhető volt a torrent rögtön révetettem magam, szóval elég gyorsan ment a letöltés. xD Amúgy tajvani sorozatokat szoktál nézni?
|
|
|
Post by Enji on Aug 15, 2008 20:52:42 GMT 1
XDJaj, nem vettem észre h van 2. oldal is és ott frissitgettem az elsõt...XD Láw láw Kim Sam Soon! Jah, engem is Bridget Jonesra emlékeztet! Mindenkinem úgy meséltem h a kóreai Bridget Jones:D Sekainak van egy tervezett doramája, amiben csomó jó pasi vanXD vmi szamurájos. Imádom az összes fansubbot, mindegyiknek olyan jó projijai vannak X3 Hát remélem nemsokára meglesz a felirat, bár sztem úgy jobb lenne, ha egyszerre kerülne fel az összes...XD, Akkor nem kellene várni a többi részre, hanem egyszerre az egészet bezabálni Hát én is elkezdtem tölteni torrenten az összes részt, de aztán mégse tettem. Gondoltam megvárom magyarul...XD Bár sztem mégse fogom bevárni, megnézem angolul..XDazaz inkább csak belenézegetek X3 A Gokusen elsõ évadját a jdoramárol szedtem le, legelõször ott volt fent... Jaja, nézek tajvanit is, pl asszem a Devil Beside You is az(javíts ki ah tévedek, bár erröl elõször azt hittem, hogy kínai..XD).
|
|
|
Post by sanako on Aug 15, 2008 21:32:29 GMT 1
A Devil Beside You tajvani. ^^ Nekem az volt az első tajvani doramám. Annyira megtetszett, hogy majdnem az egészet youtube-on néztem végig. xD De azóta megvan szép minőségben dvd-n. Amúgy azért jók a magyar fordító csoportok projectjei, mert mindenki olyat választ fordításra, amelyiket szereti. Szóval tuti az összes dorama jó, amihez van magyar felirat. Amúgy tényleg az a jó, ha már meg van az összes felirat, és ki lehet végezni két nap alatt egy doramát. Ezért utálom, hogyha olyan sorozatot kezdek el nézni, ami akkor megy Japánban is... xD Mindig egy hetet kell várnom egy új részre, plusz még pár napot az angol feliratra. :S De sose tudom megállni... A Maou-t is el kezdtem nézni, és egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne töltsem folyamatosan, pedig ilyenkor amikor nincs a legújabb részhez feliratot itt szenvedek. xD Azt nem is tudtam, hogy jdoramán fent volt a Gokusen. Én onnan valami rókás koreai sorozatot szedtem. xD Mármint végülis jó doramának tűnt, de mégsem fejeztem be. Amúgy nyugi, először nekem is sok idő kellett, mire rájöttem, hogy több oldal született egy témakörben itt a fórumban. xD
|
|
|
Post by Enji on Aug 15, 2008 21:59:12 GMT 1
Jelenleg a Byakuya FS aktív projija^^ Csak kár h olyan kevés friss van náluk. Amugy az Akuma de Souru mangábol csinálták a doramát (http://www.manga.hu/index.php?id=460&content=ismerteto). Hajrá magyar FS oldalak!XD Én a Vampire Knighttal( ez anime x)) vagyok így, az is csak most fut. Bár asszem felfüggesztették novemberig... Egyik kedvenc animém^^. Pedig fent volt, azaz a Jpoppon volt fentXD, de sztem átkerült a jdoramára, legalábbis az ftpjére tuti. Nem tudod amugy mivan most vele? Nem nagyon frissítik...:S
|
|
|
Post by sanako on Aug 15, 2008 23:39:09 GMT 1
A Devil Beside You-t amúgy még, amikor először megalakultunk akkor szerettem volna fordítani, de a Byakuyánál már kint volt a tervezett projecteknél. Írtam nekik, hogy fordíthatnám-e, de azt írták, hogy már dolgoznak rajta. Ez volt egy éve... Egy év alatt egy részt fordítottak le... (xD) Szóval azóta is haragszom egy kicsit... A Vampire Knight-ot én is imádom. ^^ Először a mangáját olvastam, aztán mostanság láttam, hogy csináltak belőle animét, szóval megnéztem. De elvileg nem felfüggesztették, hanem ez volt az első évadja. Vagy én valami ilyesmit olvastam. Hogy ez volt az első évad, és majd ősszel jön a második. Mondjuk elég idegesítően volt vége, szóval várom, hogy folytassák. ^^ A Devil Beside You-hoz visszatérve még, először a mangáját olvastam és utána néztem meg a doramát. A mangát végül be se fejeztem, mivel a sorozatra kattantam rá helyette. xD Nem tom mi lehet a jdoramával. Nem is nagyon tudom kik vannak abban a fordítócsoportban sajnos. Pedig jó lenne mindenkiről tudni valamit. Azt tudom, hogy a Nodame Cantabile tervezett projectjük, pedig azt is szívesen elvállaltam volna. Úgy utálom amúgy, hogy egy csomó jó dorama már le van foglalva. xD Dorama nézés terén nem vagyok válogatós, de projectek terén igen. Szóval elég nehezen találok olyan doramát, amit szívesen fordítok és még nem foglalták le.
|
|
|
Post by Enji on Aug 16, 2008 11:05:44 GMT 1
Hát nem tudjátok elkérni tõlük? Hátha most odaadják, mer látják, h nem sok sikert érnek el vele:S
Jó tudni, h ez elsõ évad...XD, de sztem nem lehet az, mer tök befejezetlen lett...:S. Kár, h csak õsszel jön a többi....nyáron már befejezhették volna az egészet T_T
Nemrég fordították le az egész mangát, szal a mangazinon fent van végig mostmár^^^
Sztem feloszlott a Jdoramás csoport...másra nem tudok tippelni. Már több mint féléve se kép se hang rúluk.
Hát jah, de végülis én örülök, h le vannak fordítva^^. Általában jobban szeretem mások munkájának gyümölcsét nézni...XD. Meg sztem van mág a világon egy csomó jó dorama, csak ismertetõbõl nem hangzik vmi jónak vagy nincs is hozzá ismertetõ vagy túl hosszúXD. A túl hosszú doramáknál feladom a felénélXD vhogy csak játékban vagyok kocka, fordításban nem ^^". Pedig szivesen lefordítanám még a Goongot is, csak tudom h úgyse menne -.-". Kár h angolul nem tudok olyan jól mint oroszul...(télleg, esetleg nem láttál orosz subos doramákat? Vagy esetleg szinkronosat??XD(esélye 5%XD...))
Ma reggel lejött a Seigi no Mikata elsõ része, köszönöm szépen a torrentet^^
|
|
|
Post by sanako on Aug 16, 2008 11:35:42 GMT 1
Hát, ha befejezem a Seigi no Mikatát, akkor lehet, hogy el fogom kérni tőlük. ^^ Amúgy szerintem sem ez volt az első évadja a Vampire Knight-nak, mert olyan idegesítően fejezték be. xD Csak valahol azt olvastam, hogy első évad. Mindegy végülis. A lényeg, hogy várjuk a következő részeket. Nem is tudtam, hogy semmi hír a jdoramás csoportról már fél éve. De az is lehet, hogy sok a dolguk. Lehet ők is kedvet kapnak majd hozzá újra. Amúgy én is lusta vagyok, meg sokszor nincs kedvem sem időm a fordításhoz. Lehet náluk is ez a helyzet. A Goong-ra én is gondoltam, de annyira hosszú, hogy nem is merek belevágni. xD Azért jók a japán sorozatok, mert azok maximum 12 részesek. A koreai meg a tajvani sorozatok mind hosszabbak. Némelyiket azért végig tudtam nézni, de van, amit én is félbehagytam. xD A sorozat elején tök lelkes vagyok, de a 13. rész környékén beleunok... Pedig kíváncsi vagyok a végére, de a közte lévő részrekre már nem. xD És akár hiszed akár nem. Találtam egy csomó-csomó orosz feliratot, de mivel nem igazán tudom mire kéne kattintani, hogy letöltsem (mivel oroszul van xD), inkább megadom a linket: community.livejournal.com/dorama_ru/33291.html (ha meglátod rájössz, hogy találtam neked egy aranybányát... xD szinte minden sorozathoz csináltak orosz feliratot... nagyon durva ) Jó mondjuk orosz szinkronos doramát szerintem képtelenség lenne találni... Annyi az esélye, minthogy magyar szinkronosra bukkanj. xD Jó ez most hülyeség volt, mert az m1-en adtak valami koreai doramát. Akkor inkább visszavonom. A torrent meg szóra sem érdemes. ^^ Örülök, ha tudod majd nézni, mert jó kis sorozat.
|
|
|
Post by lilly on Aug 16, 2008 13:52:20 GMT 1
Rászántam magam, hogy írjak ide is ^^ Szóval Lilly vagyok, októberben leszek 17 (yee!) és az első doramam nekem is a Hana Yori Dango volt még valamikor 2006-ban. Milyen véletlen, ugye? Aztán Kimi wa Petto, és valahogyan áttértem a tajvani sorozatokra. Devil Beside you, X-Family, Hana Kimi (tajvani változat), It started with a kiss, Romantic Princess, Why Why Love, Corner with love stb. ^^ Ezekért is a Fahrenheitos fiúk voltak a felelősek -.-" De aztán keményen ellustultam ahogy a FS csapatok egyre jobban belejöttek a munkába, és mostanában már csak magyarul nézek doramat. És persze terjesztem is, már az egész családom nézi velem együtt ^^ Na jó, ennyit rólam :]
|
|
|
Post by sanako on Aug 16, 2008 15:48:33 GMT 1
Örülök, hogy írtál te is. ^^ Egy időben én is rákattantam a tajvani sorozatokra. A Devil beside you, a Romantic Princess, az It started with a Kiss, és a why why love-ot én is láttam. Mondjuk nem mindet végig. xD Az It started with a kiss nekem túl hosszú volt szóval félbehagytam. Amúgy ma fogom a Hot Shot című tdorama első részét megnézni. Egy mostani dorama Jerry Yan és Wu Chun főszereplésével. ^^ Valami kosaras-sportos-romantikus sorozat. Az első rész 2 órás. xD
|
|
|
Post by Enji on Aug 16, 2008 15:59:35 GMT 1
Remélem beleegyeznek majd^^ Tök jó forditásokat csinálsz =) Hát ameddig nincs anime mangát olvasok VKbol, csak azt is nagyon lassan fordítják T_T Nem tudom mi történt Errivel, a fordítóval...:S =( Hát szeptembertöl én is belassulok, mivel eléggé kemény suliba járok...:S most talán nem kéne 2es angol jeggyel végeznem...XDmer ez már beleszámít az egyetemi felvételis pontokba...bah nehéz az élet... Remélem minél hamarabb be tudom fejezni a BokuKano-t^^, mer az idõzítés már nem rajtam múlik. Hát a Goong asszem 26 részes...végülis ez még nem vészes(hú ez még rimmelt is X3 elmegyek verselõ Linának ). Láttam már 52 részes doramákat is, és az is kóreai. Végülis én végig tudnám nézni, csak ne kelljen fordítani xD...a végén mér a hajamat tépném ^^" Köszi az orosz linket^^ bár asszem ezek nem feliratok...XD vagy nem tom mi ez. Azt látom h sok dorama egy kupacon. Majd jobban megnézem^^ Köszönöm még 1x <3 M1en télleg van dorama? Melyik? Amugy oroszul asszem télleg nincs szinkronos...mivel nem nagyon komálkák egymást az oroszok és a japánok ^^"... Na igen, már most imádom Youko olyan cuki xD *szivecskék* Lilly: én is imádom a pockyt :DD legszivesebben egész nap azt ennék XD(kár hogy hízlal), a conról maradt dobozait is megtartottamXD...
|
|
|
Post by nozomi on Aug 16, 2008 16:21:55 GMT 1
Azt hiszem, kicsit bele kéne húznom. Úgy beszéltek itt a különböző doramákról, hogy csak kapkodom a fejem. Úgyhogy amiket eddig elkezdtünk Sanako-val, azokat be is fogom fejezni. A fordítással kapcsolatban meg érdekes, hogy sokkal szívesebben nézek angol feliratosat, mert a magyar feliratok eddig általában nem tetszettek. Erre mit ad isten, én is elkezdtem fordítani... ^^ Bízom benne,hogy az én fordításaimról nem gondoltok majd olyanokat, amiket én gondoltam néhány magyar feliratos dorama láttán. :-)
|
|
|
Post by lilly on Aug 16, 2008 16:32:38 GMT 1
Hot shot: engem az valamiért Alan Luo miatt fogott meg... az a pasi... ő a 100% Entertainment műsorvezetője... *nyálzik* Az it started with a kissből én is szépen eltekertem a (számomra) unalmas részeket ^^ viszont a csókjelenetet hányszor megnéztem Enji: pockyy (L) nekem is teli van már a polcom dobozokkal^^
|
|
|
Post by sanako on Aug 16, 2008 16:36:20 GMT 1
Az orosz linkeknél bonyolult eligazodni, de feliratok. Vagy hát az egyik, amelyiket én megnyitottam onnan feliratot lehetett letölteni. De, ha esetleg nem sikerül letöltened, akkor letöltöm helyetted és átküldöm emailben. Van valami animés bolt pesten, és ott lehet pocky-t venni. ^^ Én is nagyon oda vagyok érte. Mondjuk amellett, hogy hízlal, drága is. Vagy hát én 600 ft-ért vettem egy kis csomagot. Viszont néhány európai országban már lehet kapni Mikado-t, ami a Pocky európai változata. ^^ Olaszországban, meg Ausztriában láttam. Nem tapasztaltam a Pocky és a Mikado között különbséget, szóval reménykedek benne, hogy hamarosan Mo-n is lesz majd. Azt hiszem Palota ékköve volt az m1-en futó sorozat neve. Mondjuk nekem annyira nem tetszett, csak egy részt láttam belőle, de tuti, hogy koreai dorama. ^^ És szinkronizált, mondjuk pocsékul, de szinkronizált... Nozomi veled éjjel nappal doramákat nézetek majd. Itthon nagy a választék szerencsére. ^^ Amúgy tök vicces, hogy majdnem mindenkinek a Hana Yori Dango volt az első doramája. Nekem unoknővérem mutogatta előszeretettel, és kb az angol felirat felét nem értettem, de úgy megszerettem, hogy onnan már nem volt megállás. xD
|
|
|
Post by Enji on Aug 16, 2008 16:59:57 GMT 1
Majd valahogy eligazodom...XD Azért köszi^^ Én apámmal akartam gyártatni Pockykat, mer cukrász cége van, de azt mondta h ehez külön gép kell stb... . Pedig tök jól jártam volna akkor...XDingyen pocky egész nap... Amugy ti pestiek vagytok?
|
|
|
Post by lilly on Aug 16, 2008 17:13:29 GMT 1
Én pápai vagyok, de már nagyooon szeretnék elköltözni innen Am... láttam a veszprémi sparban Tricky-t, ami hasonlít a Pocky-hoz (árban is, bár olcsóbb kicsit)... www.ilovetricky.com
|
|