|
Post by sanako on Nov 1, 2008 23:16:08 GMT 1
KAT-TUN Pályafutásuk röviden:
A KAT-TUN egy hat fiú tagból álló Johnny's Entertainment együttes. A nevüket a srácok neveinek kezdőbetűi alkotják, azaz K, mint Kamenashi Kazuya A, mint Akanishi Jin T, mint Taguchi Junnosuke T, mint Tanaka Koki U, mint Ueda Tatsuya N, mint Nakamura Yuichi Eleinte minden tag különböző junior csapatba tartozott, de 2001-ben beválogatták őket háttértáncosnak a Pop Jam nevezetű zenei műsorba. Eredetileg csak egy átmeneti csapatot alkottak volna, de már akkor nagy népszerűségnek örvendtek, így végül együttessé alakultak KAT-TUN néven. 2002-ben megtarthatták első koncertjüket, mivel számtalan rajongói levél érkezett ügynökségükhöz. A koncertet DVD-n is kiadták. Ez amúgy azért olyan nagy szám, mert akkor még nem debütáltak hivatalosan. (Japánban nem igazán fordul elő, hogy valaki debütálás előtt tarthasson koncertet). Szintén 2002-ben felállítottak egy azóta is töretlen rekordot, mivel egy napon belül 11 előadást bonyolítottak le. 2003 és 2005 között folyamatosan halmozták a sikereket, mint például a LIVE KAIZOKUBAN címmel megjelent DVD-jükkel. 2006 március 22.-én végre eljött a debütálás ideje, amelyet már mind a rajongók, mind az együttes tagjai 2001 óta vártak. Ekkor jelent meg legelső kislemezük Real Face címmel, kiadták a Best Of KAT-TUN című albumot, és egy újabb DVD-jük is megjelent Real Face Film címmel. Albumukból rögtön az első héten 556.548 példányt vásároltak meg, kislemezükből 754,234 példányt, DVD-jükből pedig 374.202 példány kelt el, ami azt hiszem megint csak nem kis teljesítmény. Ezekkel a számokkal szintén tartják a rekordokat Japánban. Végül a Real Face című kislemezük kilenc héten belül több, mint egy millió példányban kelt el. Bőven fényezhetném még a srácokat, hiszen mostanáig is hatalmas történelmi sikereket arattak a japán pop zenei életben, de azt hiszem ennyi is bőven elég volt. ^^ Megjelent kislemezek:2006: Real Face, SIGNAL, Bokura no Machi de. 2007: Yorokobi no Uta, Keep the faith. 2008: LIPS, DON'T U EVER STOP. Megjelent albumok:2006: Best of KAT-TUN. 2007: Cartoon KAT-TUN II You. 2008: KAT-TUN III -QUEEN OF PIRATES- Megjelent DVD-k:2003: Okyakusama wa Kamisama - Concert 55 Man Nin Ai no Request ni Kotaete!! 2005: KAT-TUN Live Kaizokuban 2006: Real Face Film, DREAM BOYS. 2007: Live of KAT-TUN "Real Face", Tour 2007 Cartoon KAT-TUN II You. Valamint 2003 decemberében kiadták az egyetlen fotókönyvüket, KAT-TUN 1st in New York címmel, melyet Harumi Yoshimura fényképezett. Végezetül néhány kép:
|
|
|
Post by erzsi69 on Dec 8, 2008 19:58:11 GMT 1
A Kat-tun-nal én csak most ismerkedek. Nem tudtok esetleg olyan helyet, ahol a koncert DVD-t le lehet szedni. A Jpopsuki-n már néztem, de ott nem találtam. Vagy csak nem jól kerestem.
|
|
|
Post by sanako on Dec 9, 2008 6:32:21 GMT 1
|
|
|
Post by erzsi69 on Dec 9, 2008 20:21:07 GMT 1
Köszi a linkeket Sikerült leszedni mind a két részt. Egyelőre ennyi elég is lesz, mert ahogy belenéztem egy kicsit szokni kell őket. Mások nekem, mint a NewS és az Arashi.
|
|
|
Post by sanako on Dec 9, 2008 20:46:05 GMT 1
Szívesen. Hát igen, kicsit mások, mint a NewS meg az Arashi... Olyan modernebbek vagy, hogy is fejezzem ki magam. xD Nem olyan rutinosak, mint az Arashi például. Bár körülbelül egy időben alapultak a NewS-al azt hiszem. Szóval nem sokkal újabbak náluk. Meg a NewS-hoz képest keményebb is a zenéjük egy picit. Mármint, már amennyire kemény lehet egy pop banda. xD
|
|
|
Post by erzsi69 on Dec 9, 2008 21:18:00 GMT 1
Az Arashi profi és ezt szeretem bennük. Az is igaz, hogy ők jövőre már 10 évesek lesznek, és ez a színpadi mozgásukon és az énekükön is látszik. A NewS is inkább populárisabb. Ők akárhogy is nézem kezdők, főleg, miután egy évet kihagytak. Biztos nehéz volt nekik újra kezdeni. A Never Ending Wonderful Story DVD-jük nagyon tetszett. A Pacific DVD is jó volt. Most kíváncsi vagyok a KAT-TUN-ra, hogy ők mit produkálnak a színpadon. A zenéjük tényleg "kemény"-nek mondható, talán egy kis rock beütéssel.
|
|
|
Post by sanako on Dec 10, 2008 6:59:36 GMT 1
Nekem azért tetszik jobban a KAT-TUN, mint a NewS, mert sokkal színesebb a zenéjük. A gitáros dallamok, meg Tanaka Koki rap szólói feldobják és eredetivé teszik a számaikat. Az Arashi amúgy tényleg profi. Én csak nemrég olvastam róla, hogy milyen régen alakultak. Azt hittem ők is ilyen frissebb együttes, de aztán láttam, hogy mégsem. Tőlük még nem hallottam túl sok számot, csak doramák betétdalainál (Maou, Ryuusei no Kizuna). Viszont, az a kevés amit hallottam tőlük, az tetszett.
|
|
|
Post by anyaka on Mar 8, 2009 12:40:58 GMT 1
Én nem vagyok egy nagy KAT-TUN rajongó de a Rescue nagyon tetszik. Már rongyosra hallgattam.
|
|
|
KAT-TUN
Aug 26, 2009 20:32:28 GMT 1
Post by bend on Aug 26, 2009 20:32:28 GMT 1
Hát én eddig nem nagyon hallottam tőlük egy számot se, de utána fogok járni, különösen hogy felkeltette a figyelmemet Kamenashi Kazuya a Tatta Hitotsu no Koi-ból. Nem is tudtam, hogy érdekel - kicsit kezdő még a kislányka -, szóval muszáj meghallgatnom pár számot tőlük
|
|
|
KAT-TUN
Aug 28, 2009 13:57:31 GMT 1
Post by sanako on Aug 28, 2009 13:57:31 GMT 1
A Tatta Hitotsu no Koi endigjét is a KAT-TUN énekli, szóval, ha láttad azt a doramát, akkor már hallottál KAT-TUN számot is. Meg nagyon sok doramának éneklik a betétdalát, endiget, openinget. Gokusen 2-ben Kamenashi Kazuya Kizuna című száma csendül fel sokszor, Yukan Club-ban a Keep The Faith című számuk, a Sapuri (vagy Suppli) című doramában pedig a YOU. Amennyire tudom az összes doramában, amelyikben szerepel egy számuk, abban játszik is valamelyikük. Gokusen 2 - Akanishi Jin, Kamenashi Kazuya. Tatta Hitotsu no Koi - Kamenashi Kazuya, Tanaka Koki, Sapuri - Kamenashi Kazuya, stb...
|
|
|
KAT-TUN
Apr 22, 2010 17:22:03 GMT 1
Post by niszi on Apr 22, 2010 17:22:03 GMT 1
én nem annyira szeretem a KAT-TUN-t... mármint van pár jó számuk, de néztem róluk is videókat és maguk a srácok, főleg Jin-re és Kame-re célzok, (bár helyesek) olyan nagyképűnek tűnnek nekem... nem is tudom miért, de az az érzésem amikor nézem őket, hogy kicsit el vannak szállva....de lehet, hogy csak nekem van ilyen érzésem!! nekem inkább az Arashi tetszik, mint a zenéjük, dorama-ik, és mint maguk a srácok!!:D főleg az Ohmiya páros tetszik:D:D és onnan is ha választani kéne, akkor Nino a kedvencem:):):) am. meg dorama szempontból Kame doramai is tetszenek..a többi KAT-TUN tagtól még asszem nem láttam...... ja, de még Koki-t a My Boss My Hero-ban és ott ő is cuki:D:D
|
|