|
Post by sanako on Jul 31, 2008 10:04:29 GMT 1
Itt véleményeket várunk az oldalról, és az eddigi munkánkról (legyen az jó vagy rossz).
|
|
|
Post by Mikomi on Sept 27, 2008 21:33:43 GMT 1
Szia! Mikomi vagyok a www.himitsu.gportal.hu /-ról. Annyit szeretnék megkérdezni tõled, hogy felrakhatom az oldalad linkjét az én oldalam "Kedvenc oldalaim" linkgyûjteménybe? Elõre is köszi a válaszodat, gondoltam inkább megkérdezem hogy szabad-e, nehogy probléma legyen belõle,mert nem kérdeztem meg és csak úgy szó nélkül felraktam. Válaszodat lécci írd meg a mikomi19@freemail.hu-ra, mert lehet nem fogok tudni 1 jó ideig ellátogatni az oldalra. Mégegyszer köszi.És sok sikert az oldaladhoz. :)
|
|
|
Post by deer on Sept 28, 2008 18:25:51 GMT 1
Több javaslatom lenne. Miután hozzám hasonlóan biztos vannak olyanok, akik nem tudják, hogy a dorámákat eszik-e vagy isszák, lehetne a főoldal a hírek helyett egy bevezető, ami leírja, hogy mik ezek, esetleg alatta/mellette ott lehetnének a hírek is vagy egy FAQ "Mi is az a dorama?" címmel. A nálatok nem szereplő dorámákról is lehetne írni ismertetőket. Az ismertető trailerek alatt lehetne szöveges ismertető is. Ennyi.
|
|
|
Post by sanako on Sept 28, 2008 20:09:53 GMT 1
Köszi a tippet Deer. Igazából lehet kicsit hülye vagyok, de nem is gondoltam arra, hogy idetévednek olyan emberek, akik nem ismerik a doramákat, de kíváncsiak rá. Szóval majd valahova ki írjuk, hogy mi is az a dorama. ^^ Amúgy a legtöbb doramánál van szöveges ismertetőnk is, de majd jobban odafigyelünk rá, hogy biztosan legyenek a trailerek mellett. A fórumba meg akkor nyitunk több doramához témakört, amikhez írunk ismertetőt, és ott majd lehet róluk beszélgetni. ^^
|
|
|
Post by deer on Oct 1, 2008 13:42:19 GMT 1
Még arra is gondoltam, ha lenne rá kapacitás a filmek főbb szereplőiről is lehetne egy kis leírást, képet az oldalra feltenni. Pl. a LIFE-ban a főszereplő lány idol is (énekes + modell + színész), a negatív szereplő pedig a LIFE-ban nyújtott alakításáért díjat is kapott + ő is énekes. Ilyesmikre gondoltam, színesítené az oldalt. Ja és Midorit alakító nagy szájú csaj pedig szerepel sanako hőn áhított Battle Royal 2-ében. Az újonnan felkerülő mozifilm is érdekes. Lehetne a rendezőről többet írni, mert elég híres. Na meg Tarantino is játszik benne. Igaz, hogy a fórumokon van ismertető ez a főoldalon sokkal jobb lenne. (Én is általában a honlapon keresek információt, nem a fórumokon "elrejtve". Persze nem fontos, ez csak javaslat.
|
|
|
Post by sanako on Oct 1, 2008 17:34:53 GMT 1
A fórumban az az ismertető van ami a főoldalon (menüsor/doramák/befejezett projectek/Sukiyaki Western Django).
Amúgy köszi az ötleteket, mert jó kis tippek. Meg is szeretnénk valósítani, ha lesz majd időnk. Amúgy mi is gondoltunk már korábban ilyesmikre (pl ismertetők írására), de pl vannak olyan magyar oldalak, amik kifejezetten csakis ismertetőkkel és színészekkel foglalkoznak. Mondjuk ahhoz, hogy teljes legyen az oldalunk nekünk is szükség lenne ilyesmire, szóval amint lesz időnk hozzá is látunk. ^^
|
|
|
Post by mikomi on Nov 2, 2008 11:09:29 GMT 1
Sziasztok! Ezúton szeretnék meghívni minden idelátogatót egy fejléckészítõ versenyre. Akit érdekel a téma azt nagyon szívesen várom az oldalamra. Az oldalra minden adatot leírtam a verseny folyamatáról, témáiról és persze a határidõrõl. Oldal címe: www.himitsu.gportal.hu
|
|
|
Post by momochan on Aug 19, 2009 15:50:41 GMT 1
Halii!!^^ Köszi a fordításokat*-* Nem olyan rég töltöttem le tõletek a Koizora részeit meg hozzá a feliratot és azt szeretném kérdezni,h a feliratokat,h tudom rátenni a vidire?? próbálkoztam bsplayerrel,de nem látja a "Fájl" típusú feliratokat...mármint,h a fájltípus fájl... segítsetek légyszi!! Köszii
|
|
|
Post by sanako on Aug 19, 2009 20:08:18 GMT 1
Sziaa! Húú, nem igazán értettem ezt a fájl-os dolgot, de azért megpróbálok segíteni... Szóval egy-egy rész felirata RAR fájlba van becsomagolva, szóval először ki kell bontani őket /jobb egérgombbal kattintasz a RAR fájlra és a 'kibontás ide' opciót választod/. Ha kibontottad a fájlt, akkor elvileg egy 'ass' formátumú feliratot kapsz, amit legkönnyebben media player classic-al tudsz megjeleníteni. Ahhoz, hogy az általunk eltervezett módon jelenjen meg, le kell töltened a szükséges fontokat, amik a Koizora témakörben megtalálhatóak itt a fórumon. ^^ Remélem sikerült segíteni, bár igazából nem értettem teljesen a problémád. :S Amúgy szívesen a feliratokat. ^^
|
|
|
Post by momochan on Aug 24, 2009 17:40:18 GMT 1
|
|
|
Post by vacsabi on Aug 24, 2009 22:13:56 GMT 1
fura, mert a képen egyáltalán nincs kiterjesztése a fájlnak. szóval még csak azt sem tudom megállapítani belőle, hogy ez már a kicsomagolt .ass vagy még a tömörített .rar fájl. de gondolom winrarod van telepítve, az pedig felismerné a fájlt, tehát gondolom már kicsomagoltad. na, ami fontos, a kiterjesztés legyen .ass tehát mondjuk így Koizora_ep_01.ass , bocs, ha nagyon szájbarágósan magyarázom, de fogalmam sincs mennyire értesz a géphez. szóval kicsomagoltad a fájlt, megkaptad az ass kiterjesztésű feliratot, aminek a neve a kiterjesztést leszámítva egyezik a videó nevével. ha ez megvan és nem műkszik, ált két program szokott segíteni: a k-lite mega codec pack, amit letölthetsz innen: www.free-codecs.com/download/K_lite_codec_pack.htm a másik pedig az aegisub, amit pedig innen tölthetsz le: www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Aegisub.shtmlpróbáld meg elsőnek a k-lite codec packet, annak meg kell oldania a problémát, ha mégsem, akkor jöhet az aegisub. sok sikert, remélem menni fog.
|
|
|
Post by momochan on Sept 25, 2009 13:25:35 GMT 1
persze van winrar-om és ezeket már kicsomagoltam xD am letöltöttem a k-lite mega codec pack-ot és a feliratok már ass kiterjesztésûek^^ már csak abban kellene segíteni, ha nem nagy kérés, hogy a feliratokat hogyan tegyem rá a vidire? gomen, de én az ilyenekhez nem iagzán értek...
|
|
|
Post by sanako on Sept 25, 2009 14:11:30 GMT 1
Hát a lényeg, hogy a videónak és a feliratnak ugyanaz legyen a neve, pl: Koizora ep01.avi és Koizora ep01.ass
Ha ez megvan, és van K-lite mega codec packed, akkor már csak annyi maradt hátra, hogy a szükséges fontokat telepítsd (bemásold) a C/windows/fonts mappába.
|
|
|
Post by momochan on Sept 25, 2009 14:15:31 GMT 1
okééés^^ köszönöm *w*
|
|
|
Post by sanako on Sept 25, 2009 14:39:06 GMT 1
Szívesen. Majd írj, hogy sikerült-e.
|
|